विषादी मिसिएको पानीले कुलेखानीको माछा उत्पादनमा ह्रास

Summary

मकवानपुरको कुलेखानी जलाशयमा विषादी मिसिएको पानीले माछा उत्पादन र तौलमा कमी आएको छ, जसले ताल वरपरका गाउँको अर्थतन्त्रमा नकारात्मक प्रभाव पार्दैछ।

Key Points
  • कुलेखानी जलाशयमा माछाको उत्पादन र तौल विषादी मिसिएको पानीका कारण घट्दै गएको छ।
  • तरकारीखेतीमा प्रयोग गरिने विषादी वर्षातमा खोलानालाबाट तालमा मिसिन्छ जसले माछाको प्राकृतिक भोजन घटाउँछ।
  • मत्स्य व्यवसायी सङ्घले ६५० परिवारलाई माछा उत्पादनमा समावेश गरेको छ र माछा बिक्रीबाट गाउँको विकासमा सहयोग पुर्‍याइरहेको छ।
  • सरकारी निकायले विषादीका कारण माछाको तौल घट्न थालेको पत्ता लगाएर वैज्ञानिक अध्ययन सुरु गरेको छ।
Article image