विषादी मिसिएको पानीले कुलेखानीको माछा उत्पादनमा ह्रास
Summary
मकवानपुरको कुलेखानी जलाशयमा विषादी मिसिएको पानीले माछा उत्पादन र तौलमा कमी आएको छ, जसले ताल वरपरका गाउँको अर्थतन्त्रमा नकारात्मक प्रभाव पार्दैछ।
Key Points
- कुलेखानी जलाशयमा माछाको उत्पादन र तौल विषादी मिसिएको पानीका कारण घट्दै गएको छ।
- तरकारीखेतीमा प्रयोग गरिने विषादी वर्षातमा खोलानालाबाट तालमा मिसिन्छ जसले माछाको प्राकृतिक भोजन घटाउँछ।
- मत्स्य व्यवसायी सङ्घले ६५० परिवारलाई माछा उत्पादनमा समावेश गरेको छ र माछा बिक्रीबाट गाउँको विकासमा सहयोग पुर्याइरहेको छ।
- सरकारी निकायले विषादीका कारण माछाको तौल घट्न थालेको पत्ता लगाएर वैज्ञानिक अध्ययन सुरु गरेको छ।