पूर्वको सेकुवा र पक्कु, पश्चिमको ढिक्री र घोँगी

Summary

लेखकले नेपालका विभिन्न क्षेत्रका खाद्य संस्कृतिहरू, जातिविशेष परिकारहरू तथा आफ्नो व्यक्तिगत अनुभवबाट स्वादका विविधता र परिकारप्रतिको प्रेम व्यक्त गरेका छन्।

Key Points
  • लेखकले आफ्नो बाल्यकालदेखि नेपालका पूर्वदेखि पश्चिमसम्म विभिन्न जातीय स्वादका खानाहरूको अनुभव र रुचिको विवरण गरेका छन्।
  • थारू, नेवारी, मगर, र थकाली जातिहरूका परिकार लेखकका मनपर्ने खाद्य वस्तुहरू हुन्।
  • लेखकले आफ्नो सांगीतिक यात्राका क्रममा देशका विभिन्न ठाउँमा विभिन्न स्वादका खानाहरू चाख्न पाएको कुरा व्याख्या गरेका छन्।
  • विदेशी परिकारहरूको तुलनामा नेपाली खानेकुरालाई उच्च प्राथमिकता दिइएको छ।
Article image