काठमाडौं महानगरले गर्‍यो साना होटेल रेष्टुरेण्ट व्यवसायमा अनुगमन, सुधारका लागि निर्देशन

Summary

काठमाडौं महानगरपालिका र खाद्य प्रविधि तथा गुण नियन्त्रण विभागले नयाँ बानेश्वरका साना होटेल रेष्टुरेण्टमा अनुगमन गरी मुख्य सरसफाइ र मापदण्ड उल्लङ्घनका विषयमा सुधारका लागि निर्देशन दिएको छ।

Key Points
  • काठमाडौँ महानगरपालिका र खाद्य प्रविधि तथा गुण नियन्त्रण विभागको संयुक्त टोलीले नयाँ बानेश्वरका साना होटेल र रेष्टुरेण्ट व्यवसायमा अनुगमन गरेको छ।
  • भान्छाको सरसफाइमा सामान्यदेखि पूर्ण बेवास्ता गरिएको र धेरै व्यवसाय मापदण्ड विपरीत सञ्चालनमा रहेको पाइएको छ।
  • अनुगमनमा भेटिएका समस्याहरूमा किट नियन्त्रण अभाव, मापदण्ड अनुसारको संरचना नहुने र खाद्य वस्तु असन्तोषजनक रूपमा भण्डारण हुनु पर्ने समावेश छन्।
  • महानगरले सरसफाइमा सुधार, खाद्य अनुज्ञा–पत्र नियम पालना, मास्क/एप्रोन/पञ्जा प्रयोग लगायत मापदण्ड अनुसार व्यवसाय सञ्चालन गर्न निर्देशन दिएको छ।
Article image