पोलेको र तारेको मासुदेखि फलफूलको विषादीले बढाउँदै छ क्यान्सर, नेपालमा उपचार कति सम्भव? (भिडिओ)
Summary
पोलेको र तारेको मासु, विषादी र धुवाँले क्यान्सरको जोखिम बढाउँदैछ। नेपालमा क्यान्सर तीव्र रूपमा बढेको छ, तर तेस्रो चरणसम्म उपचार सम्भव छ।
Key Points
- पोलेको र तारेको मासुमा रहने कार्सिनोजिन पदार्थले क्यान्सरको जोखिम बढाउँछ।
- फलफूलमा राखिने विषादीले ठूला आन्द्रा, पेट र मलद्वारमा क्यान्सरको खतरा बढाउँछ।
- नेपालमा क्यान्सरबाट वार्षिक १५-१८ हजार मानिसको मृत्यु हुन्छ।
- पाटन अस्पतालका डा अरुण शाहीका अनुसार तेस्रो चरणसम्म क्यान्सरको उपचार सम्भव छ।