पोलेको र तारेको मासुदेखि फलफूलको विषादीले बढाउँदै छ क्यान्सर, नेपालमा उपचार कति सम्भव? (भिडिओ)

Summary

पोलेको र तारेको मासु, विषादी र धुवाँले क्यान्सरको जोखिम बढाउँदैछ। नेपालमा क्यान्सर तीव्र रूपमा बढेको छ, तर तेस्रो चरणसम्म उपचार सम्भव छ।

Key Points
  • पोलेको र तारेको मासुमा रहने कार्सिनोजिन पदार्थले क्यान्सरको जोखिम बढाउँछ।
  • फलफूलमा राखिने विषादीले ठूला आन्द्रा, पेट र मलद्वारमा क्यान्सरको खतरा बढाउँछ।
  • नेपालमा क्यान्सरबाट वार्षिक १५-१८ हजार मानिसको मृत्यु हुन्छ।
  • पाटन अस्पतालका डा अरुण शाहीका अनुसार तेस्रो चरणसम्म क्यान्सरको उपचार सम्भव छ।
Article image