बारम्बार तताएको तेलले निम्त्याउन सक्छ क्यान्सर

Summary

खाना पकाएपछि बचेको तेललाई फेरि तताउँदा विषाक्त पदार्थहरू सिर्जना भएर क्यान्सरको जोखिम बढ्न सक्छ। सडक खाना सञ्चालनमा बारम्बार प्रयोग गरिने तेल स्वास्थ्यका लागि हानिकारक हुन सक्छ।

Key Points
  • खाना पकाएपछि बचेको तेललाई बारम्बार तताउँदा विषाक्त यौगिक र क्यान्सर जनाउने रसायनहरू बन्छन्।
  • स्ट्रिट फुड बिक्रेताहरूले एकै तेललाई पटक-पटक प्रयोग गर्दा स्वास्थ्य जोखिम बढ्छ।
  • फ्री रेडिकल्स र एल्डिहाइड्स जस्ता विषाक्त तत्वहरूले शरीरमा क्यान्सरको सम्भावना बढाउँछन्।
  • स्वस्थ विकल्पहरू जस्तै तोरीको तेल, बदामको तेल र शुद्ध गाईको घिउ प्रयोग गर्न सल्लाह दिइएको छ।
Article image