दसैंमा के खाने, के नखाने ?

Summary

दसैंमा मासुजन्य परिकारसँगै हरियो तरकारी, सलाद, फलफूलको जुस र फाइबरयुक्त खाद्यपदार्थको सेवनले स्वास्थ्यमा लाभ पुर्‍याउँछ। मासु खरीद्दा गुणस्तर र सफाइमा ध्यान दिनुपर्ने तथा खराब मासु नखानू उचित हुन्छ।

Key Points
  • दसैंमा मासुजन्य परिकारसँगै हरियो तरकारी, सलाद र फलफूलको जुस सेवन गर्न चिकित्सकहरू सुझाउँछन्।
  • मासु खरीद गर्दा संक्रामक रोग नभएको, सरसफाइमा ध्यान दिनुपर्ने र गुणस्तरीय मासु लिनुपर्ने बताइएको छ।
  • बासी, सडेगलेको, पोलेको वा डढेको मासु नखान र अनुशासित खानपान अपनाउन डा. अरुण शाही र डा. प्रकाशराज रेग्मीले सुझाव दिन्छन्।
  • मुटु रोग भएका व्यक्तिले चिल्लो र नुनिलो चीजबाट जोगिनुपर्ने र नियमित औषधि सेवन गर्नुपर्ने भनिएको छ।
Article image