काँचो, सुकेको वा धुलो, स्वास्थ्यको लागि कुन बेसार हुन्छ बढी फाइदाजनक ?

Summary

काँचो बेसारमा करक्युमिन र प्राकृतिक तेलहरू बढी हुन्छन् जसले शरीरलाई विभिन्न रोगहरूबाट राहत दिन्छ। बेसारले जोर्नी दुखाइ, संक्रमण, पेटसम्बन्धी समस्या र रोग प्रतिरोधात्मक क्षमता बढाउन मद्दत गर्दछ।

Key Points
  • काँचो बेसारमा करक्युमिन र प्राकृतिक तेलहरूको मात्रा बढी हुन्छ।
  • बेसारले जोर्नी दुखाइ र सुन्निएको समस्याबाट राहत दिन्छ।
  • बेसारमा एन्टिभाइरल, एन्टिब्याक्टेरियल र एन्टिफंगल गुणहरू पाइन्छ।
  • बेसारले पेटसम्बन्धी समस्या र रोग प्रतिरोधात्मक क्षमता बढाउन मद्दत गर्दछ।
Article image