दैनिक यी फलफूल खानुहोस्, रोग प्रतिरोधात्मक क्षमता बलियो हुन्छ
Summary
बारम्बार बिरामी परेकाहरूका लागि दैनिक भिटामिन सी युक्त फलफूल सेवनले रोग प्रतिरोधात्मक क्षमता बलियो बनाउन सहयोग पुर्याउँछ।
Key Points
- केही मानिसहरू कमजोर रोग प्रतिरोधात्मक क्षमताका कारण बारम्बार बिरामी पर्छन्।
- शरीरलाई स्वस्थ राख्न सन्तुलित आहार आवश्यक छ जसमा फलफूल, तरकारी र सम्पूर्ण अन्नहरू समावेश हुनुपर्छ।
- भिटामिन सी युक्त फलफूल जस्तै कागती, सुन्तला, किवी र अम्बाले रोग प्रतिरोधात्मक क्षमता बढाउँछ।
- पर्याप्त निद्रा, शारीरिक गतिविधि र तनाव कम गर्नु पनि रोग प्रतिरोधात्मक क्षमतामा मद्दत गर्छ।
