ममको विश्वयात्रा

Summary

ममको इतिहास र विकासलाई समेटिँदै काठमाडौँको खाजा संस्कृति र विभिन्न समुदायमा यसको महत्वबारे चर्चा गरिएको छ।

Key Points
  • ममको नेपाली भोजन संस्कृतिमा प्रवेश सन् १९५० को दशकमा भएको हो।
  • नेवार समुदायले तिब्बती ममलाई नेपाली स्वाद र शैलीमा रूपान्तरण गर्‍यो।
  • ममनको व्यावसायिक विस्तार सन् १९६० देखि काठमाडौंमा व्यापक भयो।
  • ममले नेपाली सांस्कृतिक खाजा मात्र होइन, अन्तर्राष्ट्रिय नेपाली समुदायमा पनि लोकप्रियता पाइरहेको छ।
Article image