ममको विश्वयात्रा
Summary
ममको इतिहास र विकासलाई समेटिँदै काठमाडौँको खाजा संस्कृति र विभिन्न समुदायमा यसको महत्वबारे चर्चा गरिएको छ।
Key Points
- ममको नेपाली भोजन संस्कृतिमा प्रवेश सन् १९५० को दशकमा भएको हो।
- नेवार समुदायले तिब्बती ममलाई नेपाली स्वाद र शैलीमा रूपान्तरण गर्यो।
- ममनको व्यावसायिक विस्तार सन् १९६० देखि काठमाडौंमा व्यापक भयो।
- ममले नेपाली सांस्कृतिक खाजा मात्र होइन, अन्तर्राष्ट्रिय नेपाली समुदायमा पनि लोकप्रियता पाइरहेको छ।
