खाना पकाउँदा घिउ, तेल कति हाल्ने ?
Summary
खाना पकाउँदा घिउ र तेलको मात्रामा ध्यान दिनुपर्ने हुन्छ किनकि अत्यधिक चिल्लो पदार्थले मोटोपन र मुटुरोगजस्ता रोगको खतरा बढाउँछ।
Key Points
- खानामा चिल्लो पदार्थको मात्रा कुल क्यालोरीको २० प्रतिशतभन्दा बढी हुनु हुँदैन।
- चिल्लो पदार्थले खानालाई स्वादिलो बनाउँछ र भिटामिन तथा खनिज तत्त्वहरूको शोषणमा मद्दत गर्छ।
- अत्यधिक चिल्लो पदार्थ सेवनले मोटोपन, मुटुरोग र मधुमेहको जोखिम बढाउँछ।
- बालबालिकाको खानामा पर्याप्त क्यालोरीका लागि चिल्लो पदार्थ आवश्यक हुन्छ।
