के फ्रेन्च फ्राइज खाँदा मधुमेहको खतरा बढ्छ?

Summary

हप्तामा तीनपटक फ्रेन्च फ्राइज खानाले टाइप-२ मधुमेहको जोखिम २० प्रतिशतले बढ्न सक्ने अनुसन्धानले देखाएको छ।

Key Points
  • हप्तामा तीन पटक फ्रेन्च फ्राइज खाँदा टाइप-२ मधुमेहको जोखिम २० प्रतिशतले बढ्छ।
  • धेरै फ्रेन्च फ्राइज खाने मानिसहरूमा इन्सुलिन प्रतिरोध बढेको हुन्छ।
  • आलुलाई डीप फ्राई गर्नुको सट्टा उमालेर वा कम तेलमा पकाएर खानु स्वास्थ्यका लागि राम्रो हुन्छ।
  • नियमित व्यायाम र सक्रिय जीवनशैली अपनाउनु आवश्यक छ।
Article image